Foster i mors mave

Syv tips til at gøre din graviditet så komfortabel som muligt

Mange vil mene, at der ikke er noget så smukt som en gravid kvinde. Sandheden er dog, at for de fleste gravide, så kan det at bære rundt på et lille barn inde i maven være en utrolig hård tid, både fysisk og mentalt. Der findes dog mange forskellige ting, man kan gøre, for at gøre graviditeten mere komfortabel. Dette vil vi kigge nærmere på i denne artikel, hvor vi giver dig syv tips til en mere komfortabel graviditet.

1) Forbered dig mentalt

Nogle vil sige, at det er umuligt at forberede sig på den overflod af følelser, en graviditet medfører, og det kan der også været noget om. Men hvis man har fokus på det fra starten, kan det gøre meget for den usikkerhed, der kan følge med. En gravid NIPT test kan være med til at give ro i sindet, da denne test kan fastslå, at barnet er sundt, og vokser som det skal, blandt andet ved at teste for eventuelle kromosomfejl i fosteret.

2) Involvér dit netværk

Et andet godt tip til gravide er ikke at lukke sig inde med sine følelser og bekymringer. Tag derfor en snak med dine nærmeste og læg en plan sammen, for hvordan du kan række ud og til hvem, når det på et tidspunkt bliver nødvendigt. Så slipper du for at skulle bearbejde det hele selv. Praktiske problemer kan også løses ved at have sit netværk med fra starten.

3) Snak med din chef

Selvom man kan gå på barsel i den sidste del af graviditeten, så kan det være en god idé at tage en snak med sin chef og eventuelt sine kollegaer, inden man når dertil. Det kan være med til at gøre, at man får en større fleksibilitet i forhold til at blive hjemme, hvis man føler sig dårlig.

4) Se dig selv i det rigtige lys

Man hører tit gravide snakke om, hvor store de er blevet. Det at være gravid indebærer selvfølgelig at maven vokser, men i stedet for at snakke om det som en negativ ting og bruge ord som ”tyk” eller ”stor”, så brug i stedet positivt ladede ord om dig selv.

5) Sørg for at spise rigtigt og holde dig hydreret

En graviditet er fysisk hård ved kroppen, så det er vigtigt, at man sørger for at spise rigtigt, så man får den rette mængde vitaminer og øvrige næringsstoffer. Dette kan være med til at holde energiniveauet oppe. Sørg samtidig for at holde dig hydreret og drik rigeligt med vand.

6) Prioritér hvile og søvn

Mange gravide lader sig stresse over alle de ting, der skal nås inden babys ankomst. Selvom det er forståeligt, så er det vigtigt, at man ikke lader sig stresse og prioriterer hvile og den rette mængde søvn.

7) Pak en fødselstaske i god tid

Det kan give en stor følelse af ro i sindet, at man sørger for at have en taske pakket og klar, med alt hvad man kan få brug for på hospitalet i god tid, så man undgår at stresse over det i sidste minut.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne