De ultimativt bedste gaver til 2 årige du kan give

De ultimativt bedste gaver til 2 årige du kan give i 2024

Den perfekte gave til 2 årig kan være svær at finde. Babylegetøj er ikke længere interessant. Men barnet er heller ikke helt stort nok til mere kompliceret legetøj, som kræver en stor fantasi eller fingerfærdigheder. Så hvad er gode gaver til 2 årige?

Det er præcis, hvad denne guide giver dig svar op. Med denne guide skal du nok finde tonsvis af gaveideer til 2 årige og sikre dig et begejstret smil fra din udvalgte 2 årige. Dyk ned i de forskellige kategorier og find lige præcis den gave, som passer til den 2 årige i dit liv.

Personlig bamse med navn

Børneplakat - Kanin - A4

Kid'oh Aktivitetslegetøj 3 i 1 hammerbræt med xylofon

Sparebøsse med stjernetegn og gravering - Kids by Friis

Nordahl Andersen Pladearmbånd sølv barn

Scrouples Sommerfugl armbånd sølv 15,5 cm

Personlig børnebog: Børnebog om skovens dyr | Min Bedste Bog

Nordahl Andersen Armbånd hjerter med sten sølv

Nordahl Andersen Enhjørning armbånd sølv 14+3 cm

Kids By Friis Fødselsdagstog Bondegårdstog

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog piger

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog Drenge

Nusseklud og babytæppe - Elefant- lyserød

Børneplakat - Tiger - A4

Little Dutch - Stabeltog - Flowers & Butterflies

Personlig børnebog: Børnebog om skolestart | Min Bedste Bog

Kid'oh Sanselegetøj - følebræt

Personlig børnebog: Børnebog om historie | Min Bedste Bog

Personlig stjernehimmel plakat til værelset

Personlig børnebog: Vink farvel til bleen | Min Bedste Bog

Personlig børnebog: Børnebog om suttestop | Min Bedste Bog

Personlig børnebog: Børnebog om dinosaurer | Min Bedste Bog

Børneplakat - Enhjørning - A4

Badeslag. Lyserød med navn

Personlig børnebog: Børnebog om søvn | Min Bedste Bog

Børneplakat - Traktor - A4

Personlig børnebog: Børnebog om Onkel Reje | Min Bedste Bog

B.Wood Aktivitets Cube 20

Kid'oh Aktivitetsterning i træ

Personlig børnebog: Børnebog i samarbejde med DR | Min Bedste Bog

MY Baby RØD Trædukkevogn

Personlige bamser med billeder og tekst

Little Dutch - Aktivitetsbord - Little Farm

Little Dutch - Stabeltog - Traktor - Little Farm

Little Dutch - Baby Roll Ball - Vintage

Legekøkkener

Personligt sengetøj

Henter...

Find de bedste gaver til 2 årige

Mangler du gaveideer til 2 årige? Så er du landet på det rette sted. Hele guiden her er her for at hjælpe dig. Vi giver dig massevis af gaveideer og inspiration til ønsker til 2 årige.

En gave til mindre børn er mere end blot en gave. Det legetøj barnet leger med i en tidlig alder er med til at forme dets udvikling. Legetøjet er ikke bare sjovt, det er også en kilde til læring. Både fantasien, forståelsen og motorikken kan udbygges gennem leg.

Så uanset om du mangler en gave til fødselsdag, jul eller en anden særlig anledning kan du bruge guiden som dit hjælpeværktøj til, hvad du kan give i gaver til 2 årige børn.

 

Gaver til den særlige 2 års fødselsdag

2 års fødselsdagen er noget helt særligt. Det er første gang, hvor barnet rent faktisk forstår lidt af, hvad der sker. At dagen er en fejring af barnet og at det i den forbindelse får gaver. Barnet kan endda selv være med til at pakke (flå) gaverne op. Det er skønt at se det begejstrede ansigt lyse op ved synet af det, der gemmer sig under gavepapiret.

Fødselsdagsgaver til 2 årige kan være alt fra gaver der udfordrer den 2 årige og lærer barnet noget nyt til en stor dejlig bamse, som ikke skal andet end at krammes og nusses. I den første boldgade er ting som bygge- og stableklodser, simple puslespil, puttekasser, søm- og hammerbræt, låsebræt, kuglebaner og pop-ups med lyd geniale. 

Tag dog ikke fejl. Bamser og andre puttesager er også geniale 2 års fødselsdagsgaver. Barnet er stadig lille nok til, at bløde tøjdyr og hygge puder er et hit. Måske toppet op med en tipi eller en hule, hvor barnet kan hygge i skjul for omverdenen. Se det er en sød gave til 2 årig. Skal det være ekstra hyggeligt, kan en lyskæde eller selvlysende stjerner til loftet pynte børneværelset.

 

Julegave til 2 årig

Ligesom med 2 års fødselsdagen er julen med et barn på 2 år magisk. Igen er det nu, barnet for alvor begynder at opfatte, at julen er en særlig tid og ikke mindst forbinde den med gaver. Massevis af gaver.

En særlig julegave til baby på 2 år kan være en julebamse eller et sødt sæt juletøj. For eksempel nattøj, en sjov julebluse eller en juleskjorte med rensdyr og julemanden på.

Men gaver til 2 årige behøver naturligvis ikke være julede, selvom de gives juleaften. I virkeligheden kan alt du kan finde i denne guide bruges som julegave. Tænk måske mere over, at det skal være gaver som kan bruges indendøre i den mørke og kolde tid. Alle former for indendørs motorisk legetøj kan bruges. Dem finder du mere om i næste afsnit.

Et legekøkken med tilbehør kan også optage det 2 årige barn i timevis og være garanti for en masse god leg. Pas dog på – snart vil den 2 årige også være med i det ægte køkken!

Kreativt legetøj som modellervoks og fingermaling kan også være gode gaver til 2 årige og nemme at finde frem i den mørke tid. Medmindre du bruger julens småkagedej som naturligt modellervoks i stedet.

Ideer til julegaver til 2 årige

 

Gaver til nye motoriske udfordringer

Der sker meget med barnets krop og motorik i 2 års alderen. Børn i denne alder begynder virkelig at kunne noget med deres krop, og det vil de gerne udforske. En god gave til mindre børn er en, som kan leges i timevis og samtidig udvikle barnets motorik. Hoppebolde eller hoppedyr er oplagte valg. Trædesten, tumlesten og balancesten til at bygge baner med vil også blive et øjeblikkeligt hit som gaver til 2 årige.

Har du mod på noget, der fylder lidt mere i boligen, kan en indendørs rutsjebane eller noget legeskum være genialt. Og har du plads til et barn, der suser rundt, vil et rullebræt eller en gåbil helt sikkert også skabe stor glæde. En super gave til 2 årig kan også være en løbecykel til udendørs leg.

Det var grovmotorikken. Men 2 års alderen er også et tidspunkt, hvor finmotorikken for alvor skal begynde at trænes. 2 årige er blevet bedre til at koordinere hvad deres øjne ser med, hvad deres hænder gør og det gør det særligt sjovt at lave puslespil. Puslespillene til en 2 årig skal være ret simple. Barnet skal have en god oplevelse af at opdage, hvordan en brik passer i en bestemt form. Heldigvis er der mange forskellige puslespil at vælge mellem som gaver til 2 årige. Med forskellige temaer som bondegård, biler, dyr, mennesker, former og tal skal du nok kunne finde den perfekte gave.

 

Gave til 2 årig pige

I 2 års alderen er det slet ikke sikkert, at de store kønsforskelle er trådt i kraft endnu. Langt de fleste gaver her i guiden vil derfor kunne passe til både piger og drenge. Kribler det dog alligevel i dig for at give en lidt piget gave, så findes der selvfølgelig masser af den slags.

Måske synes du, at pigetøj er noget af det mest nuttede der findes? Så find en sød eller smuk kjole, som du kan give til den 2 årige pige. Det kan også være en rigtig prinsessekjole til udklædning til fest eller hverdag. Dukker, dukkehuse og i det hele taget legetøj som lægger op til begyndende rollespilslege er også gode gaver til 2 årige. Det er nu fantasien til rollespilslege så småt sætter ind og det kan dukker være gode til at hjælpe på vej.

Som sagt er det dog langt fra sikkert, at den 2 årige pige helst vil have dukker og kjoler. Næsten alt legetøj til 2 årige vil formentlig falde i god jord. Du kan derfor også sagtens kaste dig ud i at give både biler, værktøj eller superhelte i gave til en 2 årig pige. Det samme gælder alle former for udendørs legetøj, som helt sikkert også vil være et hit.

 

Gave til 2 årig dreng

Det samme gælder for gaven til den 2 årige dreng. Her vil et særligt stykke tøj eller udklædning sandsynligvis også skabe stor begejstring. Det kan for eksempel være en bluse med barnets yndlings tegneseriefigur, superhelt eller andet.

Ellers vil klassiske gaver som biler, garager, bilbaner, aktivitetstæpper, busser og togbaner næsten med sikkerhed også være et hit. Klassikere er netop klassikere af en grund.

En god gave til en 2 årig dreng kan også være udklædningstøj. Ligesom hos pigerne sætter det gang i rollespilslegene og fantasien i det hele taget. Det samme kan være tilfældet med et legekøkken, hvor det mindre barn for alvor kan lege at det gør som de voksne ved at trylle lækker mad frem.

Som hos pigerne vil alle former for udendørs legetøj helt sikkert også gå rent hjem som gaver til 2 årige drenge.

 

Udendørs legetøj til 2 årig

Legen bliver næsten automatisk bedre, når børnene kommer udenfor. Kender du det? Derfor er det også vigtigt, at børnene har noget legetøj til de udendørs lege. Her kan en god gave til mindre børn være en sandkasse. Igen, klassikere er klassikere af en årsag, og sandkassen er og bliver en af de bedste gaver til 2 årige. Er en sandkasse en lige lovligt stor gave, så går alle former for legetøj til sandkassen naturligvis også an. Skovle, spande, biler, gravemaskiner og så videre.

Er det motorikken du gerne vil udforske, så giv en scooter eller løbecykel. Det er en perfekt gave til 2 årig. Andre gode udendørs gaver til mindre børn er tegnekridt eller stenmaling. Her kan barnet lade fantasien løbe og du skal ikke bekymre dig om, om det sviner eller at rydde op bagefter. Husk dog at give rigeligt med kridt i gave – de bliver hurtigt brugt.

Har du en lille køkkenhave eller blomsterbede, vil nogle haveredskaber til børn også være gode gaver til 2 årige. Med sine egne havehandsker, vandkande og skovl vil barnet få en følelse af at kunne hjælpe til i haven.

Andre udendørs muligheder som gaver til 2 årige kan være en sæbeboble maskine eller et vandbord til de varme sommerdage.

 

Særlig gave til 2 årig

Vil du gerne give en mere personlig gave til 2 årig eller noget helt særligt? Så skal der skrues lidt op for fantasien. Men bare rolig, vi hjælper dig selvfølgelig på vej.

Mange ting kan laves personlige ved at tilføje barnets navn til det. Det kan være på en bamse, en gåvogn eller en lille rygsæk til barnet. Men et af de største hits er nok alligevel et fotoalbum med billeder af barnets liv indtil nu. Det kræver en lille indsats at samle de bedste minder, men når barnet kan sidde med sin helt egen bog og genopleve særlige stunder i sit lille liv, vil det være det hele værd. Og det er en gave som kan gemmes og tages med resten af livet.

Endnu en personlig gave til 2 årig er indretning af børneværelset. Her sætter kun fantasien grænser og du kan lege med forskellige farver på væggene, finde smukke plakater, trædekorationer, flagranker, lyskæder og wallstickers. Tilpas værelset lige præcis efter din 2 åriges personlighed. En mere personlig gave til 2 årig end det findes nok ikke.

 

Bøger i 2 års gave

I 2 års alderen kan du for alvor begynde at udvide barnets univers. Og der findes ingen bedre måde at gøre dette på end ved hjælp af bøger. Bøger er perfekte gaver til 2 årige. Barnet er så småt i stand til at sidde stille og lytte i længere tid ad gangen og der findes næppe en hyggeligere stund end at sidde med barnet og læse højt og putte sig ind til hinanden. Mange bøger kan læses igen og igen uden at barnet bliver trætte af historien. Gå efter nogle simple historier, som er søde og sjove.

Eksempler på gode bøger du kan give i gave til 2 årig er:

  • Mimbo Jimbo bøgerne
  • Bøger om Peter Pedal
  • Alle former for bøger om dyr
  • Gurli gris bøgerne
  • Bøger om Bluey
  • Barbapapa bøgerne
  • Bøger om Alfons Åberg
     

En god bog at give i gave til 2 årig kan også være en bog med en masse eventyr samlet i én bog. Der findes flere, hvor de klassiske eventyr som Den grimme ælling med flere er blevet skrevet i et mere enkelt og børnevenligt sprog. Find et par gode klassikere og hav dem på hylderne mange år frem. Der er garanti for skønne hyggestunder.

Bøger til 2 årige

 

Andet legetøj til 2 årig

Der findes næsten uendelige mængder af legetøj til børn. Ud over alle de gode bud og gaveideer som du har fået i denne guide indtil nu, kan andre gode gaver til børn på 2 år også være ting som musiklegetøj. Stort set alle små børn elsker musik og generelt legetøj, der siger lyde. Musik skaber glæde og stimulerer barnet. En lille klaver, en tromme eller en guitar med lys og lyd er en fantastisk gave til en 2 årig.

Andet legetøj som en 2 årig vil kunne bruge meget er magnetlegetøj. Fascinationen ved at se magneterne klikke sammen er tilsyneladende endeløs. Skal det være noget som ikke fylder for meget, er magnetbøger oplagte. Må det gerne overtage stuen, så er bygge magneter et foretrukkent legetøj for langt de fleste små børn. De er nemme og hurtige at bygge med – og sjove at smadre igen.

En magnettavle med magneter til at sætte på er også en skøn gave til 2 årig. Og har den endda en kridttavle på den modsatte side, er det endnu bedre. To oplagte hit i én gave.

Vi kunne blive ved, men vi håber, at du med dette har masser af inspiration til at finde de perfekte gaver til 2 årige. Uanset om det er en julegave, fødselsdagsgave, eller helt tredje type gave du skal give, så kan du bruge ideerne fra guiden her. God fornøjelse!

Bedøm denne side

Klik på en stjerne