De ultimativt bedste gaver til 1 årige du kan give

De ultimativt bedste gaver til 1 årige du kan give i 2024

Så er den her. Barnets første fødselsdag. Men hvordan finder du den perfekte gave til 1 årig? Lad os bare være ærlige, barnet aner jo ikke, hvad en gave er for slet ikke at tale om, at det har fødselsdag.

Alligevel er det en helt særlig dag for alle barnets nærmeste, og som en af dem vil du selvfølgelig gerne finde den perfekte 1 års gave. Så hvad er gode gaver til 1 årige?

Det er præcis, hvad denne guide giver dig svar op. Med denne guide skal du nok finde tonsvis af gode gaveideer til 1 årige.

Personlig bamse med navn

Børneplakat - Kanin - A4

Sparebøsse med stjernetegn og gravering - Kids by Friis

Personlig børnebog: Børnebog om skovens dyr | Min Bedste Bog

Little Dutch - Aktivitetskube - Ocean

Kids By Friis Fødselsdagstog Bondegårdstog

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog piger

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog Drenge

Nusseklud og babytæppe - Elefant- lyserød

Børneplakat - Tiger - A4

Georg Jensen Miniphant - Strawberry Blush

Georg Jensen Miniphant - Blueberry Sprinkle

Little Dutch - Stabeltog - Flowers & Butterflies

BIBS gavesæt med sutter, babylegetøj m.m.

Børneplakat - Blå kanin 2 - A4

Personlig stjernehimmel plakat til værelset

BIBS gave bundels m. babyhåndklæder, sutteflasker m.m.

Personlig børnebog: Børnebog om suttestop | Min Bedste Bog

Børneplakat - Enhjørning - A4

Badeslag. Lyserød med navn

Personlig børnebog: Børnebog om søvn | Min Bedste Bog

Børneplakat - Traktor - A4

Milepælskort - skovdyr fra Kids by Friis

Done by Deer Kuglelabyrint Wally Blå

Personlig børnebog: Børnebog i samarbejde med DR | Min Bedste Bog

Personligt baby håndklæde med hætte (Liberty - Blå)

Nordahl Andersen Enhjørning bestik med bamse

Personlige bamser med billeder og tekst

Little Dutch - Aktivitetsbord - Little Farm

Nordahl Andersen Panda bestik med bamse

Little Dutch - Baby Roll Ball - Vintage

Personlige sutter

Baby Dan Legegulv i tykt skum - dusty rose

Personligt sengetøj

Henter...

Find de bedste gaver til 1 årige

Mangler du gaveideer til 1 årige? Så er du landet på det rette sted. Hele guiden her er her for at hjælpe dig. Vi giver dig massevis af gaveideer og inspiration til ønsker til 1 årige.

Selvom den 1 årige ikke helt forstår konceptet med gaver endnu, er en gave til mindre børn alligevel mere end blot en gave. De ting barnet leger med i en tidlig alder er med til at forme dets udvikling. Både sanserne, forståelsen og motorikken kan udbygges gennem leg med det rette legetøj. For slet ikke at tale om, at den rette gave til 1 årig kan skabe glæde og underholdning i timevis. Til hjælp for de trætte forældre.

Så uanset om du mangler en gave til fødselsdag, jul eller en anden særlig anledning kan du bruge guiden som dit hjælpeværktøj til, hvad du kan give i gaver til børn på 1 år.

Gode gaver til 1 årige børn

 

Gaver til den særlige 1 års fødselsdag

Barnets første fødselsdag er noget helt særligt. Men hvad er gode fødselsdagsgaver til 1 årige? Vil du gerne give en gave, som vækker ekstra begejstring, skal du gå efter noget med masser af farver, sjove former og lys og lyd. Ja, det lyder måske som alle forældres mareridt, men for den 1 årige er det paradis.

Hvis barnet kunne bestemme, ville musiklegetøj nok stå øverst på ønskelisten. Stort set alle små børn elsker musik og generelt legetøj, der siger lyde. Musik skaber glæde og stimulerer barnet. Bøger med lyd, et lille klaver, en tromme med lys og lyd eller en guitar med store knapper, som er nemme at trykke på og giver sjove lyde er et sikkert hit som gaver til 1 årige. Skal der endnu mere begejstring til, kan du overveje noget, som også bevæger sig, som for eksempel et tog eller en traktor med lyd.

Der er dog bestemt også plads til de bløde pakker, når der gives 1 års fødselsdagsgaver. En skøn bamse så blød som en sky, som ikke skal andet end at krammes og nusses vil altid være en smuk gave til 1 årig. Måske toppet op med en tipi eller en hule, hvor barnet kan hygge i skjul for omverdenen. Se det er en sød gave til 1 årig. Skal det være ekstra hyggeligt, kan en lyskæde eller selvlysende stjerner til loftet pynte børneværelset.

Fødselsdagsgaver til 1 årige børn

 

Julegave til 1 årig

Selv en 1 årig vil bemærke, at der er noget magisk ved julen. Som forælder kan det dog være svært at finde på nok gode og brugbare ønsker til 1 årige, så der er til at hele familien kan give den lille guldklump noget særligt.

Heldigvis er der masser af inspiration til gaver til 1 årige her. Og netop fordi den 1 årige ikke forstår konceptet med gaver endnu, er der rig mulighed for at blande lidt praktiske, men stadig søde og gode gaver ind blandt alt legetøjet.

Det kan for eksempel være, at barnet er ved at vokse ud af sin babydyne. Sæt en juniordyne og et flot sengesæt dertil på ønskelisten. Det samme gælder tøj, som er genialt som julegave til baby på 1 år. Her er muligheden for at fylde op i tøjskabet til det næste stykke tid. Giv et sødt sæt tøj eller måske nogle sko i gave til den 1 årige. Skal det være julet, kan du give et sødt sæt juletøj som for eksempel nattøj, en sjov julebluse eller en juleskjorte med rensdyr og julemanden på.

Men gaver til 1 årige behøver naturligvis ikke være julede, selvom de gives juleaften. I virkeligheden kan alt du kan finde i denne guide bruges som julegave. Tænk måske mere over, at det skal være gaver som kan bruges indendøre i den mørke og kolde tid.

 

Kønsbestemte gaver til 1 årige?

I 1 års alderen er der som udgangspunkt slet ikke behov for at tænke over barnets køn, når du giver gaver. En gave til en 1 årig pige vil også være en god gave til en 1 årig dreng og omvendt. Alle gaver i denne guide vil passe på både piger og drenge.

Kribler det dog alligevel i dig for at give en lidt piget gave, så findes der selvfølgelig masser af den slags. En sød gave til 1 årig pige kan være en sød eller smuk kjole. Det kan også være en rigtig prinsessekjole til udklædning til fest eller hverdag. Dukker er naturligvis også altid gode gaver til 1 årige. Særligt kombineret med en dukkevogn, som barnet kan gå op og ned ad gangene med. Når den 1 årige har lært at gå, er det jo alligevel yndlings beskæftigelsen.

Det samme gælder for gaven til den 2 årige dreng. Her kan der også være stor glæde i at give et særligt stykke tøj eller noget sød udklædning. En dukkevogn vil sikkert også skabe begejstring. Har du mere lyst til at give en klassisk gåvogn i gave til 1 årig dreng, er det dog bestemt også en mulighed.

En gave som alle 1 årige uanset køn helt sikkert vil elske er et legekøkken. Små børn fascineres af at gøre det samme som de voksne og med dets eget legekøkken kan den 1 årige for alvor efterabe de voksne.

 

Særlig gave til 1 årig

Vil du gerne give en mere personlig gave til 1 årig eller noget helt særligt? Så skal der skrues lidt op for fantasien. Men bare rolig, vi hjælper dig selvfølgelig på vej.

Mange ting kan laves personlige ved at tilføje barnets navn til det. Det kan være på en bamse, en gåvogn eller en lille rygsæk til barnet. Men et af de største hits er nok alligevel et fotoalbum med billeder af barnets liv indtil nu. Det kræver en lille indsats at samle de bedste minder, men når barnet kan sidde med sin helt egen bog og genopleve særlige stunder i sit lille liv, vil det være det hele værd. Og det er en gave som kan gemmes og tages med resten af livet.

Endnu en personlig gave til 1 årig er indretning af børneværelset. Her sætter kun fantasien grænser og du kan lege med forskellige farver på væggene, finde smukke plakater, trædekorationer, flagranker, lyskæder og wallstickers. Tilpas værelset lige præcis efter din 1 årige. En mere personlig gave til 1 årig end det findes nok ikke.

Måske er det også snart tid til, at barnet får en ny og større seng end babysengen? Det vil også være en super gave til en 1 årig.

Se også vores guide specifikt med personlige gaver til børn.

 

Gaver til grovmotorisk udvikling

Barnets krop og motorik er i rivende udvikling i 1 års alderen. De fleste børn begynder at gå i denne alder og vil meget gerne tumle og udforske alt det, deres krop kan. Det giver en masse gode ideer til gaver til 1 årige, som kan hjælpe barnet med at styrke og udvikle dets motorik.

Gåvognen er en klassiker, vi allerede har nævnt, men der er flere nye klassikere på vej. Rullebrættet er et af dem. Læg den 1 årige på maven på rullebrættet og rul gennem stuerne. Senere vil barnet lære selv at rulle af sted. Der er mange års leg i sådan en gave. Det samme gælder en gåbil eller et hoppedyr.

Har du mod på noget, der fylder lidt mere i boligen, kan et boldbassin, en indendørs rutsjebane eller noget legeskum være geniale gaver til 1 årige.

 

Gaver til finmotorikken

En god gave til en 1 årig kan også fokusere på finmotorikken. De små fingre skal have noget at øve sig med, og det samme skal evnen til at koordinere finere bevægelser.

Stabeltårne vil en 1 årig synes er super spændende. Både at stable dem til et højt tårn, men bestemt også at vælte dem igen. Der findes et utal af varianter i både pap og plastik og med mange skønne motiver.

Lego Duplo er endnu en klassiker, som selv de voksne som regel også synes er sjovt at lege med. Her kommer fingermotorikken virkelig på arbejde og duplo er og bliver godt legetøj til 1 årig.

Det samme gælder puttekasser, som findes i et hav af former og farver. Husk dog at vælge en relativt simpel puttekasse, når det er en gave til en 1 årig. Det kan for eksempel være et putte bolde i en hval, giraf eller andet dyr, som så siger en fin lyd, når det lykkes.

 

Udendørs legetøj til 1 årig

Legen bliver næsten automatisk bedre, når børnene kommer udenfor. Kender du det? Derfor er det også vigtigt, at børnene har noget legetøj til de udendørs lege. Her kan en god gave til mindre børn være en sandkasse. Igen, klassikere er klassikere af en årsag, og sandkassen er og bliver en af de bedste gaver til 1 årige. Er en sandkasse en lige lovligt stor gave, så går alle former for legetøj til sandkassen naturligvis også an. Skovle, spande, biler, gravemaskiner og så videre.

Er det motorikken du gerne vil udforske, så giv en den klassiske scooter. Selv 1 årige kan bruge den og sætter du en trailer på bliver det endnu sjovere, når alle de skatte barnet finder på sin vej kan komme med på tur.

Har du god plads i haven, vil du ikke gå galt i byen med et gyngestativ eller en rutsjebane eller måske endda en kombination af de to. Husk babygyngen til at starte med. Den kan altid skiftes ud til en almindelig gynge, når barnet bliver større.

Andre gode udendørs gaver til mindre børn er tegnekridt. Her kan barnet lade fantasien løbe og du skal ikke bekymre dig om, om det sviner eller at rydde op bagefter. Husk dog at give rigeligt med kridt i gave – de bliver hurtigt brugt. En sæbeboble maskine eller et vandbord eller andet vandlegetøj til de varme sommerdage er også gode gaver til 1 årige med timers leg i sig.

Udendørs legetøj til 1 årige

 

Bøger i 1 års gave

I 1 års alderen kan du nok ikke få barnet til at sidde stille og lytte til bøger ret længe ad gangen. Alligevel kan du godt stille og roligt begynde at bruge bøger til at udvide barnets univers.

Lydbøger er oplagte. Når barnet kan trykke på et billede og høre lyden af det dyr eller det køretøj med mere, som billedet viser, er det både sjovt og lærerigt for barnet. Bøger med flapper eller røre og føle-bøger er også super sjove som gaver til 1 årige.

Vælg gerne bøger med tykke, hårde sider som er nemme for barnet selv at bladre i og som kan holde til lidt af hvert.

Der findes også et hav af bøger, som kan hjælpe med den 1 åriges første ord. Det kan være bøger om farver, dyr, tal, maskiner og meget, meget andet. Der er garanti for masser af hyggestunder i bøger, selv med 1 årige. Giv en bog som din næste gave til en 1 årig i dit liv.

 

Andre gaver til 1 årige

Der findes næsten uendelige mængder af legetøj til børn og således også til 1 årige. Ud over alle de gode bud og gaveideer som du allerede har fået med denne guide, kan andre gode gaver til 1 årige være:

 • Bolde
 • Sansemåtter
 • Fingermaling
 • Legetøj til badet
 • Simple kuglebaner
 • Biler og bilgarager
 • Aktivitetsborde med lys og lys
 • Et kasseapparat med store knapper
 • Et legekøkken
 • En trækhund
   

Uanset hvilken gave du vælger er det vigtigste, at det er simpelt, har store knapper (hvis der er knapper) og er i fine og klare farver, som alle børn elsker.

Vi kunne blive ved, men vi håber, at du med dette har masser af inspiration til at finde de perfekte gaver til 1 årige. Uanset om det er en julegave, fødselsdagsgave, eller helt tredje type gave du skal give, så kan du bruge ideerne fra guiden her. God fornøjelse!

Bedøm denne side

Klik på en stjerne