Gaver til mindre børn - fantastiske gaveidéer

Gaver til mindre børn 2024 – Over 30 fantastiske gaveidéer

Uanset om det er en fødselsdag, jul eller en anden særlig lejlighed, kan det være svært at købe gaver til mindre børn. De fleste af dem er trods alt stadig i en alder, hvor de ikke har nogen idé om, hvad de ønsker sig i gave. De er sandsynligvis heller ikke gamle nok til at have mange interesser, som du kan bruge som inspiration under din søgen efter passende gaver. Små børn er som regel ret nemme at glæde med noget simpelt og sjovt som klistermærker, malebøger og andet legetøj, der lader deres fantasi få frit løb. Her i artiklen får du nogle ideer til gaver til små børn – las os komme i gang!

Personlig bamse med navn

Gabbys´ Dollhouse

Børneplakat - Kanin - A4

Gabbys´ D. Gabby Doll 20cm

Sparebøsse med stjernetegn og gravering - Kids by Friis

Nordahl Andersen Pladearmbånd sølv barn

Scrouples Sommerfugl armbånd sølv 15,5 cm

Personlig børnebog: Børnebog om skovens dyr | Min Bedste Bog

Little Dutch - Aktivitetskube - Ocean

Liewood Zora Magisk Tegnetavle - Dog/Sandy

Nordahl Andersen Armbånd hjerter med sten sølv

Nordahl Andersen Enhjørning armbånd sølv 14+3 cm

Kids By Friis Fødselsdagstog Bondegårdstog

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog piger

Kids By Friis Fødselsdagstog eventyr tog Drenge

Nusseklud og babytæppe - Elefant- lyserød

Børneplakat - Tiger - A4

Georg Jensen Miniphant - Strawberry Blush

Georg Jensen Miniphant - Blueberry Sprinkle

Gabby's Dollhouse Camera

Little Dutch - Stabeltog - Flowers & Butterflies

Liewood Cassie Pop Up Strandtelt - Sea Creature/Sandy

Børneplakat - Blå kanin 2 - A4

Tavler og tilbehør

Little Dutch - Udklædningsbog - Rosa & Friends

BIBS gave bundels m. babyhåndklæder, sutteflasker m.m.

Personlig børnebog: Vink farvel til bleen | Min Bedste Bog

Personlig børnebog: Børnebog om suttestop | Min Bedste Bog

Personlig børnebog: Børnebog om dinosaurer | Min Bedste Bog

Børneplakat - Enhjørning - A4

Gabbys Dukkehus

Badeslag. Lyserød med navn

Personlig børnebog: Børnebog om søvn | Min Bedste Bog

Børneplakat - Traktor - A4

Personlig børnebog: Børnebog om Onkel Reje | Min Bedste Bog

Little Dutch - Udklædningsbog - Jim & Friends

B.Wood Aktivitets Cube 20

Milepælskort - skovdyr fra Kids by Friis

Done by Deer Kuglelabyrint Wally Blå

Personlig børnebog: Børnebog i samarbejde med DR | Min Bedste Bog

MY Baby RØD Trædukkevogn

Personligt baby håndklæde med hætte (Liberty - Blå)

Nordahl Andersen Enhjørning bestik med bamse

Personlige bamser med billeder og tekst

Little Dutch - Aktivitetsbord - Little Farm

Little Dutch - Stabeltog - Traktor - Little Farm

Personlige 3D lamper (flere valgmuligheder)

Nordahl Andersen Panda bestik med bamse

Little Dutch - Baby Roll Ball - Vintage

Legekøkkener

Personlige sutter

Baby Dan Legegulv i tykt skum - dusty rose

Personligt sengetøj

MaMaMeMo Værkstedsbænk i træ

Henter...

De bedste gaveideer til mindre børn

Et kamera eller en smartphone er en fremragende gave til alle børn på 12 år eller yngre. At lade børn fotografere deres omgivelser og andre emner kan være en fantastisk måde at få dem til at interessere sig for fotografering, uanset om de vælger at gøre det til deres profession senere i livet eller ej. Smartphones er gode til at lade små børn tage billeder og videoer, uanset hvor de er, og endda redigere dem. Hvis en smartphone ikke er på dit budget, vil de fleste digitalkameraer til voksne også være velegnede til at fotografere børn.

Hvis dit barn er lidt ældre, kan du overveje at købe et brugt kamera for at spare nogle penge. En anden god gaveidé er en tablet. Mange tablets til børn kommer med et stort udvalg af apps og spil samt andre funktioner som f.eks. en webbrowser, e-mail og video- og musikstreaming. Mange af disse tablets er endda velegnede til undervisningsbrug, hvilket er ideelt til børn fra 3 år og opefter.

Hvis du ønsker at give dit barn noget, som det kan værdsætte i mange år fremover, hvad så med at købe et antikt eller gammelt legetøj til dem? Legetøj fra årtier tilbage kan være en interessant og unik gave til mindre børn, som de kan have hele livet.

Se også guiden: gaver til baby

Byg dit eget legetøjssæt

Hvis du har et barn, der elsker at bygge ting, kan du overveje at købe et bygge-selv-sæt som f.eks. et byggesæt i træ. På den måde kan dit barn skabe alt det, det har lyst til. Små ingeniører vil blive overlykkelige, når de modtager en så unik gave. Vær opmærksom på, at nogle bygge-selv-sæt kan være ret komplekse, så husk at vælge et, der passer til mindre børn.

En anden god idé til bygherrer er legosæt. Der findes mange forskellige legosæt til enhver interesse, herunder byggesæt, bysæt, eventyrsæt og endda Star Wars-sæt! Lego er en yderst alsidig gave, der er velegnet som gaver til børn under 12 år.

RC-biler og andet fjernstyret legetøj

Fjernstyret legetøj er normalt velegnet til drenge. RC-biler, både, fly og endda miniaturemonstertrucks og traktorer kan give børn mange timers sjov og lade dem udforske, hvordan det er at køre et rigtigt køretøj, uden at de behøver at bekymre sig om at bryde loven.

RC-biler og andre køretøjer er normalt ret enkle at bruge, hvilket gør dem velegnede til børn i mange aldre. Hvis dit barn er vild med at bygge ting og elsker noget som Star Wars, kan du overveje at købe et fjernstyret LEGO-sæt til dem. Du kan finde mange Star Wars- og andre LEGO-sæt, der kan styres med fjernbetjening.

Se også guiden: gaver til drenge

Elektronisk læringslegetøj

Hvis du har et mindre barn, der er lidt mere interesseret i teknologi, kan du overveje et elektronisk læringslegetøj. Dette legetøj lærer ofte børnene om bogstaver, tal, stavning og andre emner gennem interaktive spil og andre sjove aktiviteter. Elektronisk læringslegetøj er meget alsidigt, og mange kan bruges både indendørs og udendørs.

En tablet er et andet godt elektronisk læringslegetøj. Hvis du er på udkig efter noget mere traditionelt legetøj, kan en håndholdt konsol som Nintendo Switch give barnet mange timers læring og underholdning.

Dukkehuse

Hvis dit barn er lidt mere feminint, kan et dukkehus være en god gave, især til en pige på under 12 år. Et dukkehus kan give mange timers leg, og det kan være godt til at fremme interessen for arkitektur, boligindretning og andre emner. Mange dukkehuse er også velegnede til, at flere børn kan lege med dem på samme tid, hvilket gør dem til et godt valg for søskende. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type dukkehus dit barn vil kunne lide, kan du også købe en miniatureudgave af et ægte arkitektonisk vartegn. Du kan finde miniature-dukkehuse af mange berømte bygninger som f.eks. Det Hvide Hus, Taj Mahal og endda den store sfinx i Giza!

Se også guiden: gaver til piger

Bamser og udstoppede dyr

Hvis dit barn er lidt mere modent, vil det måske sætte pris på et klassisk tøjdyr eller en bamse. Mange store stormagasiner som Magasin og Bilka sælger et stort udvalg af tøjdyr og bamser, så du kan nemt finde et, som du er sikker på, at dit barn vil elske. Hvis dit barn har en yndlings tegneseriefigur eller en filmfigur, kan du overveje at købe et tøjdyr i deres lighed. Du kan finde tøjdyr af mange populære figurer, både gamle og nye. Bamser er en klassiske gave til mindre børn på 12 år og derunder, og noget du ikke kan gå galt i byen med.

Bøger til små børn

Hvis dit barn er lidt yngre, kan du overveje at købe en masse bøger til dem. Børn mellem 1 og 4 år elsker ofte at kigge i bøger, og det kan være en fantastisk gave til småbørn at købe et par af deres yndlingsbøger til dem. Du kan finde mange bøger til småbørn i din lokale boghandel samt online boghandlere. Hvis dit barn er fan af en bestemt karakter, kan du overveje at købe et par bøger med den pågældende karakter. Det kan være alt fra Gurli Gris til Paw Patrol. Mange populære figurer har også deres egne serier af pædagogiske bøger, hvilket gør dem til en ideel gave til yngre børn under 12 år.

Fik du inspiration til gode gaver til mindre børn?

Små børn er normalt ikke gamle nok til at have mange interesser, som du kan bruge som inspiration i din søgen efter passende gaver. De er sandsynligvis heller ikke gamle nok til at udtrykke, hvad de ønsker sig som gave. De er dog gamle nok til at sætte pris på noget simpelt og sjov, som nogle af de gaveideer vi har nævnt i guiden her. Der findes et stort udvalg af gaveideer til små børn, uanset om de er lidt ældre eller yngre. Der er helt sikkert noget for alle børn, uanset om de er til at bygge ting, kigge i bøger eller lege med legetøj.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne